ღიმის მხალი
+ N/A
ღიმის მხალი
დრო 20წთ
ულუფა 3
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ღიმი მცენარეა, რომელსაც აქტიურად იყენებენ საკვებად სამხრეთ საქართველოში, გამოიყენებენ ასევე მის ბოლქვებსაც.
ამ მეთოდით შეგვიძლია მოვამზადოთ წითელი ან კეჟერა მხალიც.

ინგრედიენტები

  • მოხარშული ან დამწნილებული ღიმის ფოთლები - 500 გ
  • გატარებული ნიგოზი - 1 ჭიქა
  • ხახვი - 2 თავი
  • აყვავებული ქინძი - 1 კონა
  • ნიორი - 5 კბილი
  • მარილი
  • მწვანე წიწაკა
  • ძმარი
მომზადების წესები

მხალი წვრილად დავჭრათ, მოვხარშოთ, ერთად ავურიოთ წვრილად დაკეპილი ხახვი, ნიორი, წიწაკა, მარილი, ნიგოზი და
ძმარი, შემდეგ კი შევურიოთ მხალს. თუ მწნილს გამოვიყენებთ, ძმარი ნაკლები დასჭირდება, ხოლო თუ მხოლოდ მოხარშულ
მხალს მოვამზადებთ – მეტი.

ტეგები:
ნანახია: 2371