ხაბიძგინა - ოსური ხაჭაპური
ხაბიძგინა - ოსური ხაჭაპური
დრო 120წთ
ულუფა 5
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ცომი:
  • თბილი წყალი ან რძე - 2 ჭიქა
  • მშრალი საფუარი - 1 ს/კ
  • მარილი - 0,5 ჩ/კ
  • შაქარი - 0,5 ჩ/კ
  • ფქვილი - 800 გ
  • ზეთი - 3 ს/კ
გულსართი:
  • მოხარშული კარტოფილი - 500 გ
  • ცხიმიანი ყველი - 500 გ
  • კარაქი
მომზადების წესები

წყალში ან რძეში გავხსნათ შაქარი, მარილი, საფუარი და 2 ჭიქა ფქვილი, ვუმატოთ დანარჩენი ფქვილი და მოვზილოთ ნაზი ცომი. ცომი ვზილოთ ზეთიანი ხელებით, შემდეგ ჩავდოთ თასში, გადავაფაროთ ჩაის ტილო და დავდგათ გასაფუებლად. ამასობაში კარტოფილი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში ან დავჭყლიტოთ, შევურიოთ ყველი და 5 გუნდად გავყოთ. თუ ყველი უმარილო იქნება, გულსართს დავუმატოთ მარილიც. ცომი რომ აფუვდება, გავყოთ 5 გუნდად, თოთოეულში ჩავდოთ გულსართი, გავაბრტყელოთ, გულში თითის დადებაზე პატარა ჩაღრმავება გავუკეთოთ, დავდოთ თუნუქის ფურცელზე და 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ. მზა ხაბიძგინას წავუსვათ კარაქი.

ტეგები:
ხაბიძგინა ოსური ხაჭაპური ნანახია: 6374