ბანანის პუდინგი-ჩიზქეიქი
ბანანის პუდინგი-ჩიზქეიქი
დრო 120წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვანილის ფხვიერი ქარხნული ნამცხვარი - 500 გ
  • გამდნარი კარაქი - 1 ჭიქა
  • ბანანი - 2 ცალი, რბილი
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • ზეთი - 1/2 ჭიქა
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ვანილის ექსტრაქტი - 1 ჩ/კ
  • მარილი - 1 ჩ/კ
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩ/კ
ჩიზქეიქისთვის:
  • ცხელი რძე - 2 ჭიქა
  • ჟელატინი - 2 1/2 ჩ/კ
  • ბანანის პუდინგის მიქსი - 2 შეკვრა
  • შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • ვანილის ექსტრაქტი - 1 ს/კ
  • მასკარპონე ან სხვა კრემ-ყველი - 500 გ
  • კვერცხი - 6 ცალი
  • ბანანი და ათქვეფილი ნაღები - გასაფორმებლად
მომზადების წესები

დაფხვენით ვანილის ფხვიერი ორცხობილა, დაუმატთ გამდნარი კარაქი (უმარილო), აურიეთ და კარგად ჩატკეპნეთ დასაშლელ ფორმაში. 

ცალკე ჯამჩი ჩაჭყლიტეთ ჩანგლის მეშვეობით 2 ცალი რბილი ბანანი, დაუმატეთ 1 ჭიქა შაქარი, 1/2 ჭიქა ზეთი, 1 კვერცხი, 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი, 1 ჩ/კ მარილი, 1 ჭიქა ფქვილი, 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი - ათქვიფეთ ყველაფერი ერთად მიქსერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დაასხით ბისკვიტს და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30 წუთით.

მანამდე მოამზადეთ ჩიზქეიქის მასა: ცალკე ჯამში 2 ჭიქა ცხელ რძეში გახსენით 2 1/2 ჩ/კ ჟელატინი, 2 შეკვრა ბანანის პუდინგის მიქსი (იყიდება მარკეტებში), ათქვიფეთ კარგად და დაუმატეთ 1 ჭიქა შაქარი, 1 ს/კ ვანილის ექსტრაქტი, 500 გ კრემ-ყველი, სათითაოდ შეათქვიფეთ 6 ცალი კვერცხი, დაასხით გამომცხვარ და გაგრილებულ მასას მიღებული ჩიზქეიქის მასა და კვლავ შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, აცხვეთ 1 საათის განმავლობაში.

გამომცხვარი პუდინგი-ჩიზქეიქი გადმოიღეთ ფრთხილად ფორმიდან და მორთეთ დაჭრილი ბანანითა და ათქვეფილი ნაღებით. ასევე ვანილის მთელ-მთელი ნამცხვრებით.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ჩიზქეიქი ბანანი პუდინგი ნანახია: 2057