როგორ მოვამზადოთ საკუთარი ხელით კრემ-ყველი მასკარპონე
როგორ მოვამზადოთ საკუთარი ხელით კრემ-ყველი მასკარპონე
დრო 50წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნაღები - 500 მლ
  • ლიმონი - 1 ცალი
მომზადების წესები

გააცხელეთ ნაღები (20 % და მეტი ცხიმიანობის) დაბალ ცეცხლზე 85 გრადუსამზე.

გამოწურეთ ლიმონის წვენი და დაუამტეთ თბილ ნაღებს. კარგად აურიეთ.

4-5 ფენად დაკეცილ მარლა მოათავსეთ ჯამში და გადაიტანეთ ნაღების მასა მარლაში.

შეუკარით თავი მარლას და დაკიდეთ ჯამის თავზე, რათა დაიწუროს შრატი. ასე თქვენ მიიღებთ რბილ ყველს. მაგრამ თუკი მყარი ყველი გსურთ გამოგივიდეთ, მოათავსეთ ყველი მძიმე ჭურჭლის ქვეში რამდენიმე საათით. მზა მასკარპონე შეინახეთ 10-12 საათი მაცივარში.

ახლა ტირამისუს მომზადება საკუთარი ხელით მომზადებული მასკარპონეთი შეგიძლიათ.

იხილეთ კენკრის ტირამისუს რეცეპტი

ტეგები:
კრემ-ყველი მასკარპონე ნანახია: 16051