თხელი ღვეზელები კარტოფილისა და კომბოსტოს გულსართით
დრო 60წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 900 გ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • მშრალი საფუარი - 9 გ
  • კარტოფილის პიურე - გემოვნებით
  • მარილი და პილპილი
  • კეფირი - 500 მლ
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • კომბოსტო - გემოვნებით
  • ზეთი
  • კარაქი ან მარგარინი - 100 გ
მომზადების წესები

გაადნეთ მარგარინი ან კარაქი და დაუმატეთ კეფირი, კვერცხი, შაქარი და მარილი. უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის ან ოდნავ თბილი მასა. დაუმატეთ საფუარი და გააჩერეთ 10 წუთი.

ნელ-ნელა დაუამტეთ ფქვილი და მოზილეთ ძალიან რბილი, ელასტიკური ცომი. გააკეთეთ ცომისგან გუნდა და წაუსვით ზეთი, მოათავსეთ ჯამში, გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააჩერეთ 40 წუთი თბილ ადგილას.

მოამზადეთ გულსართი: გააკეთეთ კარტოფილის პიურე,. 

მეორენაირი გულსართისთვის მოამზადეთ ჩათუშული კომბოსტო.

აიღეთ გაფუებული ცომი. გაყავით პატარა გუნდებად, თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ, ჩადეთ გულსართი, მოუკარით პირი და შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან.