გაჭერით ალუბლის ნაყოფი შუაზე და ამოაცალეთ კურკა. ჩაყარეთ გარცეული ალუბალი დაბალ, განიერ ქვაბში და დაუმატეთ თაფლი და როზმარინის ღერი. დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ხარშეთ მურაბა საშუალო ცეცხლზე, თან ყოველ 15-20 წუთში ერთხელ ამოურიეთ. სიროფი ოდნავ უნდა გასქელდეს, ხოლო ალუბალი დარბილდეს. ბოლოს დაუმატეთ ლიმონის წვენი და მარილი. გაადმოდგით ცეცხლიდან და გააციეთ. გადაიტანეთ გაასტერილებულ მშრალ ქილებში და შეინახეთ მაცივარში. თუკი მურაბის ზამთრისთვის შენახვა გსურთ, გაასტერილეთ ცხელ-ცხელი მურაბა ქილებში 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი მოხუფეთ. გემრიელად მიირთვით!