ალუბლის ტორტი მოხარშული კრემით
დრო 600წთ
ულუფა 8
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ბისკვიტი:
  • კვერცხი - 6 ცალი
  • შაქარი - 6 ს/კ
  • ფქვილი - 7 ს/კ
  • ვანილი
  • მარილი
კრემი და გულსართი:
  • რძე - 0,5 ლ
  • კვერცხის გული - 2 გული
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • ფქვილი - 0,5 ჭიქა
  • კარაქი - 200 გ
  • შესქელებული რძე - 3 ს/კ
  • ვანილი
  • მარილი
  • უკურკო ალუბალი - 300 გ (შაქარმოყრილი)
მომზადების წესები

კვერცხის ცილით, მარილით და შაქრით ავთქვიფოთ ბეზეს მასა, შევათქვიფოთ კვერცხის გულები, გაცრილი ფქვილი, ვანილი და 18 სმ დიამეტრის ქაღალდჩაფენილ, ცხიმწასმულ ფორმაში მოვათავსოთ. გამოვაცხოთ 160 გრადუსზე დაახლოებით 30-40 წთ. შევაგრილოთ, გავჭრათ და შაქარმოყრილი ალუბლისგან მიღებული წვენით დავნამოთ.
შუაში წავუსვათ მოხარუშლი კრემი, დავაწყოთ ალუბლები და მეორე ბისკვიტი დავაფაროთ, წავუსვათ მოხარშული კრემი და მოვრ-
თოთ შესქელებული რძის კრემით. ზემოდან დავაწყოთ ალუბლები.
კრემები ასე მოვამზადოთ: კრემის ყველა ინგრედიენტი კარაქისა და შესქელებული რძის გარდა ავთქვიფოთ და მოვხარშოთ. შეგრილებულს შევათქვიფოთ 100 გ კარაქი. 1 ჭიქა მოხარშული კრემი ამოვიღოთ და ცალკე შევათქვიფოთ დარჩენილი კარაქი და შესქელებული რძე. ტორტი 2-3 საათით მაცივარში შევდოთ.

ტეგები:
ალუბლის ტორტი ნანახია: 1149