ქლიავის ნამცხვარი ბეზეთი
დრო 90წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 400 გ
  • შაქარი - 200 გ
  • საფუარი - 40 გ
  • კვერცხი - 2 ცალი + 3 კვერცხის ცილა
  • რძე - 100 მლ
  • მწიკვი მარილი
  • კარაქი - 80 გ
  • ქლიავი - 1,5 კგ
  • გახეხილი ჯანჯაფილი - მწიკვი
მომზადების წესები

საფუარი გახსენით თბილ რძეში, დაუმატეთ 1 ს/კ შაქარი, აურიეთ. ფქვილი გაცერით ჯამში, ცენტრში გააკეთეთ ჩაღრმავება და ჩაასხით საფუვრიანი მასა. დაუმატეთ კვერცხი, გამდნარი კარაქი, 80 გ შაქარი, მწიკვი მარილი და აურიეთ. გააჩერეთ ცომი თბილ ადგილას ერთი საათის განმავლობაში.

გარეცხეთ ქლიავი, გაყავით შუაზე და ამოაცალეთ კურკა. გადაიტანეთ ცომი კარაქწასმულ დასაშლელ ფორმაში, გაუკეთეთ მაღალი კიდეები. მოაყარეთ 40 გ შაქარი და დაალაგეთ ქლიავის ნჭრები. მოათავსეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში.

ამასობაში ათქვიფეთ 3 კვერცხის ცილა დარჩენილ შაქართან და მწიკვ გახეხილ ჯანჯაფილთან ერთად მკვრივი ბეზეს მიღებამდე. გამოიღეთ ღვეზელი ღუმელიდან და გაანაწილეთ ზემოდან ბეზე, შეაბრუნეთ ღუმელში კიდევ 10-15 წუთით. გამომცხვარი ღვეზელი გააგრილეთ 20 წუთის განმავლობაში და ფრთხილად ამოიღეთ ფორმიდან. 

მსგავსი ღვეზელის მომზადება შეგიძლიათ ნეისმიერი ხილის გულსართით ან ჯემით. 

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ბეზე ქლიავის ნამცხვარი ნანახია: 2827