ხბოს ნეკნები ანანასის სოუსით
დრო 360წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარილი - 1 ჩ/კ
  • შავი პილპილი - 1 ჩ/კ
  • ხახვის ფხვნილი - 1 ჩ/კ
  • კაიენური წიწაკა - 1 ჩ/კ
  • კვლიავი - 1 ჩ/კ
  • წიწაკა ჩილი, დაფქული - 1 ჩ/კ
  • ნივრის ფხვნილი - 2 ჩ/კ
  • ხბოს ან საქონლის ნეკნები - 2 მოზრდილი ნაჭერი
სოუსი:
  • ანანასის კონსერვი - 1 ქილა
  • ბარბექიუს სოუსი ან კეტჩუპი - 1 პატარა ჯამი
მომზადების წესები

ყველა მოცემული სუნელი: მარილი, პილპილი, ხახვის ფხვნილი, ნივრის ფხვნილი, წიწაკა ჩილი, კაიენური წიწაკა, კვლიავი აურიეთ ერთად და შეასუნელეთ ხბოს (ან საქონლის) ნეკნები.

მოამზადეთ სოუსი: გახსენით ანანასის კონსერვი და წვენი ჩაასხით ჯამში, დაუმატეთ ბარბექიუს სოუსი ან კეტჩუპი და ანანასის ნაჭრები. ჩაალაგეთ შესუნელებული ნეკნები სოუსში, დადგით ცეცხლზე და ხარშეთ 4 საათის განმავლობაში. შემდეგ გააჩერეთ 2 საათი თავდახურულ ქვაბში. ამოიღეთ სოუსიდან ნეკნები, დაჭერით და მოასხით იგივე სოუსი, რაშიც მოიხარშა.

გემრიელად მიირთვით!