აჯაფსანდალი მუხუდოთი
დრო 45წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ამ აჯაფსანდალის შენახვა შეგიძლიათ 3 დღე მაცივარში და 3 თვე საყინულეში!

ინგრედიენტები

  • კარტოფილი - 4 ცალი
  • ბადრიჯანი - 2 ცალი
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 4 ს/კ
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ტომატპასტა - 1 ს/კ
  • ნიორი - 3 კბილი
  • პაპრიკა - 1 ჩ/კ
  • მუხუდო - 1 ქილა
  • პომიდორი - 3 ცალი
  • ბოსტნეულის ბულიონი - 1 1/2 ჭიქა
მომზადების წესები

მოხარშეთ კარტოფილი ვიდეოში მითითებული წესის მიხედვით, გაფრცქვენით , გააციეთ და დაჭერით კუბიკებად . დაჭერით ბადრიჯანი და ბულგარული კუბიკებად , გაშალეთ ლითონის გამოსაცხობ ფირფიტაზე,მოაყარეთ მარილი და პილპილი,მოასხით ზეითუნის ზეთი და შეწვით 200 გრადუსზე,გახურებულ ღუმელში, 25 წუთის განმავლობაში.

ზეთში 1 თავი დაჭრილი ხახვი,დაუმატეთ ტომატპასტა და გააგრძელეთ მოთუშვა. დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი,პაპრიკა, მარილი და პილპილი. მოხარშული,კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი,მუხუდო, დაჭრილი პომიდორი აურიეთ და დაასხით ბოსტნეულის ბულიონი. თავდახურულ ჭურჭელში თუშეთ 5 წუთის განმავლობაში და დაუმატეთ შემწვარი ბადრიჯანი და ბულგარული წიწაკა. აურიეთ, თუშეთ კიდევ 2 წუთი, სუფრასთან მიტანისას კი მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.

გემრიელად მიირთვით!

 

ტეგები:
მუხუდო აჯაფსანდალი ნანახია: 918