როგორ მზადდება ნამდვილი ყაურმა!
როგორ მზადდება ნამდვილი ყაურმა!
დრო 45წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • გულღვიძლი (ძროხის ან ღორის) - 1 კგ
  • კარაქი - 2 ს/კ
  • ხახვი - 3 თავი
  • დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი
  • ტომატპასტა - 2 ს/კ
  • ქინძი - 1 ჩ/კ
  • შავი პილპილი - 1 ჩ/კ
  • ნიორი - 4 კბილი
  • წვრილად დაჭრილი ოხრახუში
მომზადების წესები

დაჭერით 1 კგ გულღვიძლი, ძროხის ან ღორის, საშუალო ზომის ნაჭრებად, ჩაშუშეთ მისივე წვენში,წვენი რომ  ამოშრება დაუმატეთ 2 ს.კ კარაქი და 3 თავი ხახვი, 2 ც დაფნა. კარგად მოშუშეთ. დაუმატეთ 2 ს.კ ტომატი, 5 წთ-ის შემდეგ კი 1 ჩ.კ ქინძი , 1 ჩ.კ შავი პილპილი, 4 კბილი ნიორი, მარილი და იმდენი წყალი, რომ შემოადგეს. ხარშეთ სანამ გულღვიძლი არ მოიხარშება კარგად. სუფრაზე მიიტანეთ ცხლად,მოაყარეთ ოხრახუში.

 

გემრიელად მიირთვით!

 

ასევე დაგაინტერესებთ:

 

უგემრიელესი ოსტრის რეცეპტი

 

ცხარე და სურნელოვანი მეგრული კუჭმაჭი

ტეგები:
ყაურმა ნანახია: 45849