უზბეკური ფლოვი - უნიკალური რეცეპტი
უზბეკური ფლოვი - უნიკალური რეცეპტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • გრძელი ბრინჯი - 1 ჭიქა
  • სტაფილო - 1-2 ცალი
  • ქათმის ხორცი (ფილე) - 400-500 გ
  • ნიორი - 1 თავი
  • ხახვი - 1 მოზრდილი თავი
  • მარილი და პილპილი
  • ძირა
  • ზეთი
მომზადების წესები

ხორცი ნაჭრებად დავჭრათ და ღრმა ქვაბში, ზეთში დავბრაწოთ. სანამ ხორცი იბრაწება, ხახვი წვრილად, სტაფილო კი მოგრძო ჩხირებად დავჭრათ. დავაყაროთ ხორცს და ცოტა ხანი კიდევ ვშუშოთ. ამასობაში ბრინჯი კარგად გავრეცხოთ, სანამ გამჭვირვალე წყალი არ გაუვა. გავრეცხოთ ნივრის მთლიანი თავიც, განსაკუთრებით ფესვების ადგილი გავუსუფთავოთ კარგად, შუაზე გადავჭრათ და ჩავამატოთ ხორცთან, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, ძირა და დავაყაროთ გარეცხილი ბრინჯი. ცოტა მარილი ბრინჯსაც დავამატოთ, შემდეგ დავასხათ ორმაგი რაოდენობის წყალი და დაბალ ცეცხლზე მოვხარშოთ. მზა ფლავს  ქვაბიდან პირდაპირ თეფშზე ამოვატრიალებთ.  ან უბრალოდ ამოვიღოთ საჭირო ულუფა კოვზით.

გემრიელად მიირთვით !

ტეგები:
ნანახია: 5706