უგემრიელესი ჩეხური ფახლავა
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი ან მარგარინი - 400 გ
  • ფქვილი - 4 ჭიქა
  • კვერცხი - 5 ცალი
  • მაწონი ან არაჟანი - 1 ჭიქა
  • შაქარი - 2 ჭიქა
  • ნიგოზი - 1 ჭიქა
  • ქიშმიში - 1 ჭიქა
  • სოდა ძმრით
მომზადების წესები

5 კვერცხის ცილითა და 2 ჭიქა შაქრით ამოვიყვანოთ ბეზე ორთქლზე და დავუმატოთ 1 ჭიქა დაფქვილი ნიგოზი და 1 ჭიქა ქიშმიში.

ცომი:

კარაქი და ფქვილი კარგად ავურიოთ, ისე რომ მივიღოთ ფხვიერი მასა დავუმატოთ 4 კვერცხის გული, 1 ჭიქა არაჟანი, სოდა ძმრით და მოვზილოთ. ცომი შევდგად მაცივარში 1 საათით.

შემდეგ ცომი გავყოთ სამ ნაწილად, გავაბრტყელოთ და ცომის ფენებს წავუსვათ გული, 2 სუფრის კოვზი არაჟანი(ან მაწონი) და 1 კვერცხის გული კარგად ავურიოთ და წავუსვათ მესამე ფენას, დავჭრათ და გამოვაცხოთ.

გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე მანამ სანამ შეყავისფერდება.

 

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ფახლავა ჩეხური სამზარეულო ნანახია: 1381