ქლიავი გავრეცხოთ, გამოვაცალოთ კურკები, ჩავყაროთ ქვაბში , დავასხათ 1ჭიქა წყალი, დავახუროთ თავსახური და ვადუღოთ.ცოტა რომ მოიხარშება, დავასხათ ძმარი. ვადუღოთ კიდევ 15 წუთი და დავაბლენდეროთ. დავაყაროთ შაქარი და ვადუღოთ ისევ დაბალ გაზზე მანამ მზად არ იქნება. დაახლოებით 30-40 წუთი. მზა ცხელი ჯემი ჩავასხათ ქილებში და დავხუფოთ, ან დავაფაროთ პლასტმასის ხუფები. გემრიელად მიირთვით! ასევე დაგაინტერესებთ: რატომ უმატებენ დიასახლისები ჯემებს ძმარს? - ის, რაც შეიძლება არ იცოდეთ