უგემრიელესი ,,ატრია" - აზიელების საფირმო კერძი
უგემრიელესი ,,ატრია" - აზიელების საფირმო კერძი
დრო 25წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფილე - 500 გ
  • მაკარონი - 300 გ
  • მწვანე ხახვი - 6 ცალი
  • ჩვილი სიმინდი - გ
  • სტაფილო - 150 გ
  • ქინძი - ნახევარი კონა
  • ხმელი ქინძი, დაფქული - 2 ჩ/კ
  • ძირა - 2 ჩ/კ
  • კურკუმა - 1/2 ჩ/კ
  • ზესუმზირის ზეთი ან ერბო - 2 ს/კ
  • სატე სოუსი - 200 გ
მომზადების წესები

დაადგით ქვაბი და მოხარშეთ მაკარონი ინსტრუქციის მიხედვით; დაჭერით ქათმის ფილე პატარა კუბებად, ზომით 2*2 სმ. მოაყარეთ დაფქვილი ქინძი, ძირა და კურკუმა, აურიეთ კარგად; დაჭერით ბოსტნეული 2-3 სმ სიგრძის, თხელ, დიაგონალურ ნაჭრებად; გაახურეთ ტაფა, დაასხით ცხიმი და მობრაწეთ ხორცი, როცა მზადიქნება -  ქაფქირით გადმოიღეთ ტაფიდან, რომ ცხიმი არ აყვეს; ამავე ტაფაში ჩაუშვით ჯერ სტაფილო და სიმინდი, მალევე ჩაამატეთ მწვანე ხახვიც, 2 წუთში ბოსტნეული მზად იქნება; მზა ბოსტნეულს დააყარეთ ხორცი, მოურიეთ და მოასხით სატე სოუსი, შეამატეთ 50-70 მლ.ლ წყალი, რომ კარგად, კრემისებურად მოედოს მთელ მასას (სოუსის სახლში მომზადებისას წყლის დამატება საჭირო არ არის); როცა სითხე ბუშტებს გაიჩენს - ჩაამატეთ მაკარონიც, კარგად მოურიეთ, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და ქინძი;

სუფრასთან მიიტანეთ ოდნავ შეგრილებული.

 

გემრიელად მიირთვი!