კიტრის მწნილი აზიურად
დრო 40წთ
ულუფა 2
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კიტრი - კგ
  • ხახვი - 1/2 ცალი
  • მწარე წითელი წიწაკა - 2 ცალი
  • მარილი - 3 ს/კ
  • შაქარი - 200 გ
  • ძმარი - 600 გ
  • წყალი - 60 მლ
  • მარცვლოვანი მდოგვი - 1 ს/კ
  • ნიახურის მარცვლები - 1 ს/კ ( არ არის აუცილებელი)
  • დაფქული მიხაკი - 20 გ
  • კურკუმა - 1/2 ს/კ
  • შავი პილპილი - 1 ს/კ
  • ნიორი - 2 კბილი
მომზადების წესები

დავჭრათ კიტრი მრგვალადმოვათავსოთ თასში და დავუმატოთ დაჭრილი ხახვი , ბულგარული წიწაკა და მარილი. კარგად ვურიოთ,თავზე გადავაფაროთ სპეციალური ცელოფანი და გავაჩეროთ 2-4 საათი. ამ დროის განმავლობაში კტრს ბევრი წვენი გამოუვა,ამიტომ კარგად გადაწურეთ და გარეცხეთ წყლის ქვეშ (როგორც ვიდეოშია მოცემული). ავიღოთ ჯამი,ჩავყაროთ მასში შაქარი, ნიორი,კურკუმა და ყველა დანარჩენი სუნელი,ბოლოს კი დავუმატოთ წყალი. შემოდგით გაზზე და გააჩერეთ სანამ ადუღდება,შემდეგ კი დაუმატეთ კიტრი.როცა მოიხარშება, ამოიღეთ და გადაანაწილეთ ბანკებში.

 

გემრიელად მიირთვით!