კოტორი - თუშური ხაჭაპური
კოტორი - თუშური ხაჭაპური
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

 კოტორი (თუშური ხაჭაპური)   მზადდება უსაფუარო ცომისგან ,ცომი რაც შეიძლება თხელი უნდა იყოს ,შიგთავსი კალტისგან( თუშური ხაჭოს გამომშრალი კვერები ) და ერბოსგან მზადდება .

ინგრედიენტები

  • კალტი (ან ხაჭო) - 1 კგ
  • ერბო - ძალიან ცოტა
  • ხორბლის ფქვილი - 1 კგ
  • წყალი - რასაც შეიზელს
  • მარილი - მწიკვი
მომზადების წესები

ავიღოთ 1 კილოგრამი ხაჭო (უმჯობესია კალტი)  და ცოტა ერბო გადავურიოთ.1 კილოგრამ ხორბლის თეთრ ფქვილს  დავუმატოთ მწიკვი მარილი და მოვზილოთ ფაფუკი ცომი. ხაჭოს შევაზილოთ ერბო და გუნდებად დავალგოთ ( ერბოს მაგივრად კარაქი შეგიძლაით ). გავაჩეროთ ცომი  ერთი- ორი საათით ,რის შემდეგაც გუნდები გავაბრტყელოთ ფქვილიან ხის დაფაზე ,ხაჭოიანი შიგთავსი გავუკეთოთ ,პირი მოვუკრათ და რაც შეიძლება თხლად გავაბრტყელოთ . გახურებულ ტაფაზე ცხიმის გარეშე გამოვაცხოთ ორივე მხრიდან. ცხელს გადავუსვათ ზემოდან ერბო ან კარაქი და ისე მივირთვათ . მთავარია, შიგთავსით გამოტენილი უნდა იყოს ხაჭოთი ,ცომი კი იყოს ძალიან თხელი. 


გემრიელად მიირთვით!

 

ფოტო:  gastronomia.ge

ტეგები:
ხაჭაპური კოტორი ნანახია: 3196