როგორ ამზადებენ მეგრელები ჭვიშტარს
როგორ ამზადებენ მეგრელები ჭვიშტარს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

როგორც მოგეხსენებათ, ჭვიშტარი სვანური კერძია, თუმცა მეგრელებიც ხშირად ამზადებენ,ოღონდ რამდენიმე წესის შეცვლით

ინგრედიენტები

  • სულგუნი - 200 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • შაქარი - 1 ჩ/კ
  • ზეთი - 200 მლ
  • სიმინდის ფქვილი - 400 გ
  • კარაქი - 50 გ
  • მარილი - 1 ჩ/კ
  • რძე ან წყალი - 230 მლ
მომზადების წესები

სიმინდის ფქვილი თასში ჩაყარეთ. დაუმატეთ კვერცხი, კარაქი, შაქარი და მარილი. ნელ–ნელა შეურიეთ 230 მლ რძე ან წყალი (უმჯობესია რძე).ცომის მოსაზელად ინგრედიენტები ხელით კარგად აურიეთ, სულ მცირე 5 წუთით. მიღებული ცომი 6 ნაწილად გაყავით და დაამრგვალეთ. სულგუნი კვადრატის ფორმის სქელ ნაჭრებად დაჭერით (თითო ნაჭერი თითო ჭვისტარისათვის). ყველის ნაჭერი ფრთხილად მოათავსეთ თითოეულ ცომის გუნდაში ისე, რომ ყველი მთლიანად ცომის შიგნით მოექცეს (ცომით უნდა იყოს დაფარული). შემდეგ მიეცით მჭადის ფორმა. ტაფაზე ზეთი დაასხით და როცა გაცხელდება მოალაგეთ ჭვიშტარი. დაუწიეთ გაზქურას და დააფარეთ ტაფას. 5–6 წუთის შემდეგ, ჭვიშტარი ფრთხილად გადმოაბრუნეთ და დაბალ ტემპერატურაზე კიდევ 5–6 წუთით წვით (თავსახურის გარეშე). მიირთვით ცხელი.