ფუნთუშა დარიჩინის გულსართით
ფუნთუშა დარიჩინის გულსართით
დრო 50წთ
ულუფა 3
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ცომი:
  • ფქვილი - 400 გ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • საფუარი - 2 ჩ/კ
  • თაფლი - 3 ს/კ
  • ზეითუნის ზეთი - 5 ს/კ
  • თბილი წყალი - 150 მლ
  • მარილი - 1 ს/კ
შიგთავსი:
  • მცენარეული ზეთი - 70 გ
  • ყავისფერი შაქარი - 150 გ
  • დარიჩინი - 1.5 ჩ/კ
  • მარილი - მწიკვი
მომზადების წესები

აიღეთ თასი, ჩაყარეთ ფქვილი,ორი კვერცხი,მარილი ,ზეითუნის ზეთი,მარილი,საფუარი,თაფლი და წყალი - მოზილეთ ცომი. ზილეთ დაახლოებით 7 წუთი , გადააფარეთ ნაჭერი და 1 საათი გააჩერეთ.

გულსართითვის აიღეთ თასი და მასში მოათავსეთ დარიჩინი,  მწიკვი მარილი, ყავისფერი შაქარი და  ზეთი. აურიეთ კარგად. 

ცომი დაჭერით 3 ნაწილად. თითოეული მათგანი გააბრტყელეთ და ჩაურთეთ გულსართი, შემდეგ კი გადაახვიეთ რულეტივით. სამივე "რულეტით"  გავაკეთოთ ნაწნავისებრი ფუნთუშა, გადავაფაროთ ნაჭერი და დაველოდოთ 30 წუთი. როცა ,,ნაწნავი" ფუმფულა გახდება, გადავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი.

ვაცხოთ 190 გრადუსზე, 30 წუთის განმავლობაში.

 

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ფუნთუშა დარიჩინი ნანახია: 2966