უგემრიელესი ფელამუშის საიდუმლო
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბადაგი - 1 ლ
  • შაქარი - 1 ჭ
  • სიმინდის ფქვილი - 200-250 გ
  • პურის ფქვილი - 1 ს/კ
  • ნიგოზი - მოსართავად
მომზადების წესები

სიმინდის ფქვილი თასში ჩაყარეთ. ფქვილს დაასხით ბადაგი. ფქვილი ნელ-ნელა გახსენით ბადაგში. ბადაგი ქვაბში ჩაასხით და გაზქურაზე დადგით. დაუმატეთ ბადაგში გახსნილი ფქვილი და გამუდმებით ურიეთ. როცა ადუღდება, დაუწიეთ ცეცხლს. როცა ფელამუში ნუშტუკებს გაიკეთებს და კარად შესქელდება,დააყარეთ შაქარი. ამის შემდეგ ცეცხლზე კიდევ რამდენიმე წუთი გააჩერეთ. ფელამუში თეფშებზე ამოიღეთ და ნიგვზის ლებნებით მორთეთ.

 

გემრიელად მიირთვით!

 

ტეგები:
ნანახია: 10318