მაწვნის პური ქინძისა და კოწახურის მარცვლებით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ხორბლის ფქვილი - 1 კგ
  • მაწონი - 400 მლ
  • საფუარი - 10-15 გ
  • მარილი - მწიკვი
  • შაქარი - 1 ს/კ
  • ზეითუნის ზეთი - 1 ს/კ
  • კოწახურის მარცვალი - 100 გ
  • კოწახურის პუდრა - 50 გ
  • ქინძის მარცვალი, გასრესილი - 50 გ
მომზადების წესები

მოვზილოთ სასურველ კონდიციამდე და მოვათავსოთ სითბოში. როცა ცომი აფუვდება გადავიტანთ პურის საცხობ ფორმაში (ფორმა უნდა იყოს ცხელი და კარაქწასმული) და ვაცხოთ 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 45-50 წუთი.

გაითვალისწინეთ: კოწახური უნდა იყოს ხასხასა წითელი და არა ყავისფერი. იმისათვის, რომ კოწახური და ქინძის მარცვალი თანაბრად გადანაწილდეს ცომში, ის უნდა ვზილოთ ხანგრძლივად.

ტეგები:
ნანახია: 2986