,,ვატრუშკა" - სამეფო დესერტი
,,ვატრუშკა" - სამეფო დესერტი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 400 გ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • რძე - 1 ჭიქა
  • კარაქი - 100 გ
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • საფუარი - 10 გ
  • მარილი - მწიკვი
  • ხაჭო - 300 გ
  • არაჟანი - 2 ს/კ
  • შაქარი - 100 გ
  • ვანილი - 1 ცალი
მომზადების წესები

საფუარი და 1 ს.კ. შაქარი ერთმანეთს ავურიოთ, დავუმატოთ თბილი რძე და დავტოვოთ 15-20 წუთით.ამასობაში გავთქვიფოთ კვერცხი, შაქარი, მარილი, გამდნარი კარაქი და ფქვილი. დავუმატოთ რძე და კარგად მოვზილოთ ცომი. დავდოთ ცომი 1-2 საათით თბილ ადგილას ამოსაფუებლად.  როცა ამოფუვდება, გამოვძერწოთ პატარა ბურთები (დაახლოებით კვერცხისოდენა), დავალაგოთ თუნუქის ფირფიტაზე და კიდე გადავდოთ თბილ ადგილას,სანამ ამოფუვდება.  ამასობაში, მოვამზადოთ შიგთავსი: ხაჭო, შაქარი, კვერცხის გულები დარბილებული კარაქი და არაჟნი ავურიოთ ერთმანეთს, დავუმატოთ ვანილი (სურვილისამებრს, შეგიძლიათ დაუმატოთ ქიშმიში, ლიმონის ცედრა და სხვ.). ცომის გუნდებს შუაგულში ჭიქით გავუკეთოთ ჩაღრმავებები, რომლებშიც მოვათავსებთ შიგთავსს. 1 კვერცხის გული ავთქვიფოთ 1 ს.კ. რძესთან ერთად და კარგად გადავუსვათ ჩვენ ვატრუშკებს.
გამოვაცხოთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 25-30 წუთი.


გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ნანახია: 9157