პოლენტა - იტალიური ღომი
პოლენტა - იტალიური ღომი
დრო 0წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • წყალი - 1 ლ
  • ყვითელი ფქვილი - 120 გ
  • მარილი - 1 ს/კ
  • კარაქი - 2 ს/კ
  • ყველი - 50 გ
მომზადების წესები

აადუღეთ მარილიანი წყალი და ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი. თავიდან ხარშეთ მაღალ ცეცხლზე, შემდეგ კი დაბალზე. ხარშვის დროს აუცილებელია,რომ ურიოთ ყოველ 5-6 წუთში. როცა მიიღებთ სქელ მასას, გაურიერთ კარაქი. გადმოიღეთ თეფშზე და დააყარეთ გახეხილი ყველი.

 

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ღომი პოლენტა ნანახია: 4236