ქათმის ხარჩო - იმერელი დიასახლისის საფირმო რეცეპტი!
ქათმის ხარჩო - იმერელი დიასახლისის საფირმო რეცეპტი!
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათამი
  • ხახვი - 4-5 თავი
  • პომიდორი - 1 კგ
  • ნიგოზი - 1 ჩ/ჭ
  • ქინძი - 3 ძირი
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
  • ყვითელი ყვავილი
  • ნიორი
  • ოხრახუში - 3-4 ძირი
მომზადების წესები

კარგად გასუფთავებული ქათამი დავჭრათ ნაჭრებად,გავრეცხოთ,დავასხათ წყალი  და დავდგათ მოსახარშად. დუღილის დროს მოვხადოთ ქაფი ,დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. ცაკლე მოვხარშოთ გახეხილი პომიდორი.კარგად დავნაყოთ ნიგოზი, ყვითელი ყვავილი, ნიორი,წიწაკა,ქინძი,მარილი. ყველაფერი ეს გავხსნათ პომიდვრის წვენში, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და ჩავასხათ წვენში.ვადუღოთ კიდევ 10-15 წუთი.პომიდვრის მაგიერ შეგვიძლია გამოვიყენოთ კვაწარახი ან ტყემლის საწებელი.

 

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ნანახია: 5263