საქონლის ხორცის ყალია - უძველესი კერძი
საქონლის ხორცის ყალია - უძველესი კერძი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საქონლის ხორცი, რბილი
  • ხახვი - 2-3 ცალი
  • ნიორი - რამდენიმე კბილი
  • ბროწეული - იმდენი რომ ორი ს/კ წვენი გამოწუროთ
  • ტომატი - 1 ს/კ
მომზადების წესები

გასუფთავებულ საქონლის ხორცს დაუმატეთ წიწაკა და მარილი - (თითო-თითო ჩაის კოვზი);

ხახვი 2-3 დიდი თავი - ალყა-ალყა დაჭრილი, ნიორი - რამდენიმე კბილი. ბროწეული - წვენად 1 სუფრის კოვზი, ან პატარა ბროწეული კაკლებად - 1 ცალი პატარა ბროწეული. ხორცი უნდა ჩაითუშოს დაბალ ცეცხლზე თავისსავე წვენში და ცხიმში, ნახევარი საათის შემდეგ ვუმატებთ 1 სუფრის კოვზ ტომატს. ვაგრძელებთ მზადებას კიდევ ნახევარი საათის მანძილზე თავდახურულ ჭურჭელში (სუნელების რაოდენობა შეგიძლიათ ცვალოთ გემოვნების მიხედვით). ხორცი გამოდის ძალიან რბილი და სუნელებ-გამჯდარი. თითქმის წვენის გარეშე.

ტეგები:
ნანახია: 10925