გამომცხვარი სპაგეტი - მარტივი და გემრიელი
გამომცხვარი სპაგეტი - მარტივი და გემრიელი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • სპაგეტი - 450 გ
  • ხახვი - 1 თავი
  • საქონლის ფარში - 450 გ
  • შავი პილპილი - გემოვნებით
  • ხმელი ქინძი - 1/4 ჩ/კ
  • ხმელი როზმარინი - 1/4 ჩ/კ
  • დაჭრილი რეჰანი - 1/2 ჩ/კ
  • პარმეზანი - 1/4 ჭიქა
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
  • დაკეპილი ნიორი - 2 კბილი
  • მარილი - გემოვნებით
  • ხმელი ქონდარი - 1/4 ჩ/კ
  • ხმელი ორეგანო (თავშავა) - 1/4 ჩ/კ
  • გახეხილი პომიდორი - 800 გ
  • მოცარელა - 1 ჭიქა
  • დაჭრილი ოხრახუში - მოსართავად
მომზადების წესები

 

1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 180 C-ზე. მოუსვით ცხიმი საშუალო ზომის საცხობ ლანგარს.

2

მოხარშეთ სპაგეტი, გადაწურეთ და გადადგით.

3

ამასობაში, საშუალო ტემპერატურაზე დიდ ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და თუშეთ დარბილებამდე, დაახლოებით 5 წუთით. დაუმატეთ დაკეპილი ნიორი და თუშეთ კიდევ 1 წუთით. დაუმატეთ ფარში და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. დაუმატეთ სანელებლები: ხმელი ქინძი, ორეგანო, როზმარინი , ქონდარი და თუშეთ დაახლოებით 8 წუთით, ხორცის მოთუშვამდე. დაგროვებული ცხიმი თასში გადაწურეთ. დაუმატეთ გახეხილი პომიდორი და რეჰანი და ადუღეთ დაახლოებით 10 წუთით. საჭიროებისამებრ, დაუმატეთ მარილი და პილპილი.

4

ფარშის ნაზავი და სპაგეტი კარგად აურიეთ, გადაიტანეთ საცხობ ლანგარზე და მოაყარეთ მოცარელა და პარმეზანი. აცხვეთ ყველის დადნობამდე, დაახლოებით 20 წუთით.

5

მორთეთ დაჭრილი ოხრახუშით და გემრიელად მიირთვით.

ტეგები:
სპაგეტი ნანახია: 3888