რუსული ღვეზელი "კულებიაკა"
რუსული ღვეზელი "კულებიაკა"
დრო 105წთ
ულუფა 8
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ცომი:
  • რძე - 180 მლ
  • კარაქი - 5 ს/კ
  • საფუარი - 2 ჩ/კ
  • შაქარი - 1 ჩ/კ
  • ნელთბილი წყალი - 60 მლ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • კვერცხის გული - 1 ცალი
  • მარილი - 1 ჩ/კ
  • ფქვილი - 480 გ
შიგთავსი:
  • თხლად დაჭრილი კომბოსტო - 1 ცალი
  • წვრილად დაჭრილი ხახვი - 1 ცალი
  • კარაქი - 3 ს/კ
  • მცენარეული ზეთი - 3 ს/კ
  • დაჭრილი მოხარშული კვერცხი - 4 ცალი
  • მარილი - 1 ს/კ
  • შავი პილპილი - 1 ს/კ
  • კამა დაჭრილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

1) დაუმატეთ რძეს კარაქი ,აადუღეთ, გადმოდგით გაზქურიდან და გააციეთ.

2) შეურიეთ საფუარი , შაქარი და წყალი მიქსერი. შემდეგ დაუმატეთ რძე, კვერცხი, კვერცხის გულები და მარილი. მიქსერით აურიეთ კარგად. ამის შემდეგ უმატებთ ფქვილს ნელ-ნელა, სანამ ელასტიურ ცომს არ მიიღებთ.

3) ცომს გადააფარეთ ნაჭერი და გააჩერეთ 2-3 საათი.

4) შიგთავსი:

მარილიან წყალში მოხარშეთ კომბოსტო, აადუღეთ 3 წუთი , შემდეგ კი კარგად გაწურეთ.

5) მოთუშეთ ხახვი კარაქში, შემდეგ კი დაუმატეთ მოხარშული კომბოსტო. მოურიეთ კარგად