1) დაუმატეთ რძეს კარაქი ,აადუღეთ, გადმოდგით გაზქურიდან და გააციეთ. 2) შეურიეთ საფუარი , შაქარი და წყალი მიქსერი. შემდეგ დაუმატეთ რძე, კვერცხი, კვერცხის გულები და მარილი. მიქსერით აურიეთ კარგად. ამის შემდეგ უმატებთ ფქვილს ნელ-ნელა, სანამ ელასტიურ ცომს არ მიიღებთ. 3) ცომს გადააფარეთ ნაჭერი და გააჩერეთ 2-3 საათი. 4) შიგთავსი: მარილიან წყალში მოხარშეთ კომბოსტო, აადუღეთ 3 წუთი , შემდეგ კი კარგად გაწურეთ. 5) მოთუშეთ ხახვი კარაქში, შემდეგ კი დაუმატეთ მოხარშული კომბოსტო. მოურიეთ კარგად