კარტოფილის პიურე განსხვავებული ინგრედიენტებით
კარტოფილის პიურე განსხვავებული ინგრედიენტებით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარტოფილი - 1,5 კგ
  • კარაქი ან მარგარინი - 2 ს/კ
  • არაჟანი - 2/3 ჭიქა
  • მარილი - გემოვნებით
  • პაპრიკა - 1/2 ჩ/კ
  • კრემ-ყველი - 2 შეკვრა
  • რძე - 1/4 ჭიქა
  • გამდნარი კარაქი - 1 ს/კ
მომზადების წესები

 

1

კარტოფილი(დაახლ. 4 ცალი დიდი ) ქვაბში მოათავსეთ, წყლით დაფარეთ და ½ ჩაის კოვზი მარილი დაუმატეთ.

2

მიიყვანეთ დუღილამდე; დააფარეთ, ტემპერატურა საშუალომდე შეამცირეთ და დაბალ ცეცხლზე 25 წუთით ან კარტოფილის დარბილებამდე ადუღეთ.

3

გადაწურეთ. კარტოფილი გაფრცქვენით; დიდ სათქვეფ ქვაბში მოათავსეთ და კარტოფილის საზელით ჩასრისეთ.

4

დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი, კრემ ყველი (85 გრ. შეკვრა) , არაჟანი, რძე და ¾ ჩაის კოვზი მარილი. ზილეთ კარგად, ინგრედიენტების შერევამდე.

5

მიღებული ნაზავი მსუბუქად ცხიმმოსმულ 30X20X5სმ ზომის საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ.

6

ზემოდან გამდნარი კარაქი წაუსვით და პაპრიკა მოაყარეთ. შემდეგ გამოაცხვეთ, ან დააფარეთ და მაცივარში შედგით.

7

თუ მაცივარში შედებთ, ცხობამდე 30 წუთით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

8

დაუფარებლად აცხვეთ 175 C-ზე, 30 წუთით. გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
პიურე ნანახია: 1149