1 კარტოფილი(დაახლ. 4 ცალი დიდი ) ქვაბში მოათავსეთ, წყლით დაფარეთ და ½ ჩაის კოვზი მარილი დაუმატეთ. 2 მიიყვანეთ დუღილამდე; დააფარეთ, ტემპერატურა საშუალომდე შეამცირეთ და დაბალ ცეცხლზე 25 წუთით ან კარტოფილის დარბილებამდე ადუღეთ. 3 გადაწურეთ. კარტოფილი გაფრცქვენით; დიდ სათქვეფ ქვაბში მოათავსეთ და კარტოფილის საზელით ჩასრისეთ. 4 დაუმატეთ 2 სუფრის კოვზი კარაქი, კრემ ყველი (85 გრ. შეკვრა) , არაჟანი, რძე და ¾ ჩაის კოვზი მარილი. ზილეთ კარგად, ინგრედიენტების შერევამდე. 5 მიღებული ნაზავი მსუბუქად ცხიმმოსმულ 30X20X5სმ ზომის საცხობ ლანგარზე გადაიტანეთ. 6 ზემოდან გამდნარი კარაქი წაუსვით და პაპრიკა მოაყარეთ. შემდეგ გამოაცხვეთ, ან დააფარეთ და მაცივარში შედგით. 7 თუ მაცივარში შედებთ, ცხობამდე 30 წუთით ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ. 8 დაუფარებლად აცხვეთ 175 C-ზე, 30 წუთით. გემრიელად მიირთვით!