როგორ უნდა მოვამზადოთ ყველაზე გემრიელი კუპატი?
როგორ უნდა მოვამზადოთ ყველაზე გემრიელი კუპატი?
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ძროხის ან ღორის ხორცი ( ან მათი ნარევი) - 4 კგ
  • ხახვი - 4-5 თავი
  • ნაწლავი - საჭირო რაოდენობის
  • პილპილი - გემოვნებით
  • კოწახური - გემოვნებით
  • მარილი - გემოვნებით
  • ხმელი ქონდარი - 2 ჩ/კ
  • უცხო სუნელი - 2 ჩ/კ
მომზადების წესები

ავიღოთ გარეცხილი მსუქანი ძროხის ხორცი, ან ღორის ხორცის რბილი ნაჭერი,ან მათი ნარევი და ხახვთან ერთად ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. დაკეპილი ხორცი შევაზავოთ მარილით,დანაყილი პილპილით, კოწახურითა და სუნელებით - კარგად დავზილოთ,თან ცოტ-ცოტა ხორცის ბულიონი დავასხათ, რომ ხორცი იყოს ნაზი. ავიღოთ საქონლის (ან ღორის) გამხმარი ნაწლავი, კარგად გავრეცხოთ და დავალბოთ თბილ წყალში 10-15 წუთი.  განიერძძირიანი ძაბრი წამოვაცვათ ნაწლავებს და შეზავებული, დაკეპილი ხორცით გავტენოთ. თითოეული კუპატის თავი და ბოლო შევაერთოთ , ძაფებით შევკრათ და დავკიდოთ შესანახად. 

ტეგები:
ხორცი კუპატი ნანახია: 560