ამ წვნიანის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ქათამი, ასევე ქათმის გულ-მკერდი. ორივე შემთხვევაში ეცადეთ,კარგად გაასუფთავოთ ხორცი , მოაშოროთ კანი და დაჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. მოათავსეთ ხორცი ქვაბში დაჭრილ ბოსტნეულთან ( ბულგარულის გარდა ) და მწვანილთან ერთად. დაასხით იმდენი წყალი , რომ კარგად მთლიანი მასა. სანამ კარგად ადუღდება,დაუმატეთ ბულგარული,ხოლო როცა ადუღებიდან 5 წუთში დაუმატეთ ბულიონის კუბები და სურვილის შემთხვევაში , სიმინდის კონსერვი. გემრიელად მიირთვით!