კასეროლე - იდეალური კერძი, რომელიც გულგრილს არავის დატოვებს
კასეროლე - იდეალური კერძი, რომელიც გულგრილს არავის დატოვებს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საშუალო ზომის ქათამი
  • კარაქი - 115 გ
  • სოკო ( შამპინიონი) - 480 გ
  • თეთრი მშრალი ღვინო - 1/2 ჭიქა
  • ფქვილი - 1/2 ჭიქა
  • ქათმის ბულიონი - 1 ლ
  • სპაგეტი - 450 გ
  • საშუალო ზომის ხახვი - 1 ცალი
  • რძე - 1 ჭიქა
  • გახეხილი ყველი - 200 გ
  • მარილი და წიწაკა - გემოვნებით
მომზადების წესები

1) გარეცხეთ ქათამი, დაჭერით,დაასხით წყალი და ადუღეთ 30-40 წუთის  განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე. ამოიღეთ ხორცი და დაელოდეთ, რომ გაცივდეს. ბულიონი შეინახეთ.

кассероль из спагетти с курицей

 

2) აიღეთ ქვაბი, დადგით გაზზე და გაადნეთ მასში 2 ს/კ კარაქი,დაუმატეთ სოკო, დაჭრილი ხახვი და ჭიქის მეოთხედი ღვინო. კარგად ამოურიეთ და დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ცეცხლზე გააჩერეთ 7-8 წუთი,სანამ წყალი აორთქლდება.

кассероль из спагетти с курицей

 

3) ქათმის ბულიონი დადგით ცეცხლზე და მასში მოხარშეთ 3 ნაწილად "დატეხილი"  სპაგეტი. ამასობაში,ქათმის ხორცს ძვლები  გამოაცალეთ.

кассероль из спагетти с курицей

 

4) აიღეთ ღრმა ტაფა , გაადნეთ დარჩენილი კარაქი, დაუმატეთ ფქვილი და გააჩერეთ 1-2 წუთი. დაუმატეთ ქათმის ბულიონი და კარგად ამოურიეთ. ამის შემდეგ ამატებთ რძისა და 1/4 ს/კ ღვინის ნაზავს,მარილსა და წიწაკას (გემოვნებით). ურიეთ ,სანამ არ გასქელდება. გადმოდგით გაზქურიდან და დაუმატეთ ნახევარი პორცია ყველი.

кассероль из спагетти с курицей

 

5) სოკო,სპაგეტი და მიღებული სოუსი აურიეთ საცხობ ფორმაზე , ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ყველი და შედეთ ღუმელში 160 გრადუსზე, სანამ არ დაიბრაწება.

 

кассероль из спагетти с курицей

ტეგები:
კასეროლე ნანახია: 9000