დღის სამარხვო კერძი - ტკბილი რეცეპტი მიძინების სახელობის კიევ-მღვიმევის ლავრის მონასტრიდან
დღის სამარხვო კერძი - ტკბილი რეცეპტი მიძინების სახელობის კიევ-მღვიმევის ლავრის მონასტრიდან
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საფუარი - 30 გ
  • შაქარი - 3 ს/კ
  • წყალი - 2 ჭიქა
  • ფქვილი - 6 ჭიქა
  • მცენარეული ზეთი - 3 ს/კ
  • კენკრა, გაყინული - 1 შეკვრა
  • მარილი
მომზადების წესები

აურიეთ საფუარი და შაქარი, დაუმატეთ 1 ჭიქა თბილი წყალი და კარგად გახსენით
დაუმატეთ 1,5 ჭიქა ფქვილი და აურიეთ
დადგით ეს მასა თბილ ადგილას ერთი საათით.
შემდეგ ჩაასხით 1 ჭიქა თბილი წყალი, თან ურიეთ და თანდათანობით დაამატეთ 4 ჭიქა ფქვილი, შემდეგ დაამატეთ ზეთი.
ცომი უნდა გახდეს ერთგვაროვანი.
მოათავსეთ ეს ცომი ფქვილმოყრილ ჯამში, ზევიდანაც ფქვილი მოაყარეთ და დადგით თბილ ადგილას 30 წუთის განმავლობაში.
 

გულსართი:

გაალღვეთ კენკრა.
მოათავსეთ საწურზე.
დაუმატეთ შაქარი, ცოტა დარიჩინი და ვანილი გემოვნებით.

ღვეზელის მომზადება

გადმოიღეთ ცომი ფქვილმოყრილ დაფაზე, მიეცით ძეხვის ფორმა და დაჭერით 3-4 სმ-იან ნაჭრებად.
თითოეული ნაჭერი გააბრტყელეთ 5 მმ-ის სიმაღლის ოვალურ ფორმამდე, ჩადეთ გულსართი, ნაპირები კარგად შეუკარით, რომ გულსართი არ გადმოვიდეს და კიდევ 1 საათი გააჩერეთ თბილ ადგილას. 

ვაცხობთ 180-200 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში 30-35 წუთის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით!  იხილეთ სტატია სრულად

ტეგები:
სამარხვო კერძი ნანახია: 747