თევზის ფილე პამიდვრის სოუსში
თევზის ფილე პამიდვრის სოუსში
დრო 40წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • თევზის ფილე, ნებისმიერი - 600 გ
  • მწვანე ბარდა, გაყინული - 1/2 ჭ
  • ხახვი - 200 გ
  • ნივრის კბილი - 3
  • ოხრახუში - პატარა კონა
  • პამიდვრის სოუსი, მზა - 350 გ
  • წყალი - 1/2 ჭ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები

ხახვი დავჭრათ ალყა-ალყად, ნიორი წვრილად და ერთად მოვშუშოთ ზეთში. გადავიტანო ღუმელის ფორმაში. ზემოდან დავალაგოთ მომცრო ნაჭრებად დაჭრილი თევზი, დავამატოთ პილპილი და მარილი, დავაყაროთ ბარდა. პამიდვრის სოუსი წყლით გავათხელოთ, დავამატოთ მწვანილი და დავასხათ თევზს. შევწვათ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30 წუთი. გარნირად მოვუმზადოთ კარტოფილის პიურე ან ბრინჯი

პამიდვრის მზა სოუსები იყიდება სუპერმარკეტებში და მათ, ძირითადად პასტისა და მაკარონის მწარმოებელი ფირმები უშვებენ, მაგალითად ბარილა, დიველა და ა.შ

ტეგები:
თევზი პამიდორი ბარდა ნანახია: 15603