სომხური ლავაშით მომზადებული უგემრიელესი ხორციანი ღვეზელი
სომხური ლავაშით მომზადებული უგემრიელესი ხორციანი ღვეზელი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ლავაში - 3 ცალი
  • ნებისმიერი ხორცის ფარში - 800 გ
  • ყველი (მაგარი სახეობის) - 300 გ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • ნაღები (20%-იანი) - 150 მლ
  • მარილი და პილპილი - გემოივნებით
მომზადების წესები

1) პირველ რიგში,ფარში მოთუშეთ მცენარეულ ზეთში.

 

пирог из лаваша с фаршем

 

2) ყველი გახეხეთ წვრილად. აიღეთ ღრმა თასი, ადღვიბეთ კვერცხი  ნაღებთან,მარილთან და პილპილთან ერთად. საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი...


 

пирог из лаваша с сыром

 

3)გაშალეთ ლავაში, მოათავსეთ მასზე ფარში,ზემოდან ყველი, დაახვიეთ მრგვალად და დადეთ საცხობი ფორმის ცენტრში. იმავეს ვაკეთებთ დანარჩენი ორი ფენის შემთხვევაშიც. 

 

пирог

 

пирог из лаваша в духовке

 

4) მოასხით ღვეზელს კვერცხიანი მასა და მოაყარეთ ყველი.

 

пирог из лаваша и куриного фарша

 

5) გამოაცხვეთ ღვეზელი წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზ, 20 წუთის განმავლობაში.

 

გემრიელად მიირთვით!

 

пирог из лаваша и фарша в духовке


 
ტეგები:
ნანახია: 835