დამარინადებული სტაფილო
დამარინადებული სტაფილო
დრო 30წთ
ულუფა 1
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვარდისფერი პილპილი - 4 მარცვალი
  • შავი პილპილი - 5 მარცვალი
  • მარინადისთვის:
  • რეჰანი, დაჭრილი - 1 ს.კ
  • ძმრის ესენცია - 1 ჩ.კ
  • ზეთი - 2 ს.კ
  • ტკბილი წიწაკა - 1
  • ახალი, პატარა სტაფილო - 250 გ
  • მიხაკი - 2
  • შაქარი - 2 ს.კ
  • მდოგვის მარცვლები - 1/2 ჩ.კ
  • მარილი - 1 ს.კ
  • წყალი - 250 მლ
მომზადების წესები

თუ ახალი, პატარა სტაფილოები ვერ იშოვეთ, ჩვეულებრივიც გამოდგება, მხოლოდ, საჭიროა, დაჭრათ მომცრო ჩხირებად ან რგოლებად.

სტაფილო გაასუფთავეთ, გარეცხეთ და მოაჭერით ბოლოები. ჩაუშვით მდუღარე წყალში 1 წუთით.

ნიორი დაჭერით ფირფიტებად, წიწაკას მოაცილეთ თესლები და დაჭერით. გადაიტანეთ ბოსტნეული ქილაში, დაამატეთ რეჰანი, ძმარი და ზეთი

ავადუღოთ წყალი, მდურარეში ჩავამატოთ შავი და ვარდისფერი პილპილი, მიხაკი, შაქარი, მდოგვი, მარილი. წამოვადუღოთ 1 წუთი, შემდეგ დავასხათ ბოსტნეულს, მჭიდროდ დავახუროთ და გაციება ვაცალოთ. შევდოთ მაცივარში. მზად იქნება 2 დღეში.

ტეგები:
სტაფილო მარინადი ნანახია: 13251