დაბრაწული ქათმის ხორცი კომშის გარნირით - კერძი,რომელიც არავის დატოვებს გულგრილს
დაბრაწული ქათმის ხორცი კომშის გარნირით - კერძი,რომელიც არავის დატოვებს გულგრილს
დრო 60წთ
ულუფა 5
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კომში - 1 კგ ( დაახლოებით 4 ცალი)
  • მცენარეული ზეთი - 6 ს/კ
  • ზაფრანა - 1 ჩ/კ
  • „ბიუ-ბიუს“ ნედლი ქათამი - 1,5 კგ
  • საშუალო ზომის ხახვი - 1 ცალი
  • ტომატის პასტა - 2 ს/კ
  • შავი ქლიავის ჩირი - 10 ცალი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

 

1.  დაჭერით კომში კანიანად. ეცადეთ, ნაჭრები გამოვიდეს საშუალო სისქის.

 

2. საშუალო ცელცხლზე შეწვით დაჭრილი კომში მცენარეული ზეთით - დაგჭირდებათ სულ 5 წუთი. დაუმატეთ ზაფრანა და კიდევ 5 წუთი გააჩერეთ,შემდეგ კი გადმოდგით ცეცხლიდან. 

 

Saffron and Quince

 

3. ღრმა ტაფაზე შეწვით ქათმის საშუალო ზომის ნაჭრები ,  5 წუთში დაუმატეთ ხახვი. როცა ქათმის ხორცი წვენის გამოყოფას დაიწყებს,დაუმატეთ წყალში გარეული ტომატპასტა. გააჩერეთ კიდევ 10-15 წუთი.

 

4. ამის შემდეგ დაუმატეთ კომში და ქლიავის ჩირი, ასევე,მარილი და პილპილი.  დაახურეთ თავზე და გააჩერეთ 30 წუთი , დაბალ ცეცხლზე. 

 

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ქათმის ხორცი ქათმის კერძი ნანახია: 311