როგორ უნდა მოვამზადოთ თევზი ქინძმარში?
როგორ უნდა მოვამზადოთ თევზი ქინძმარში?
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ლოქო (ან ლოქოს ფილე) - 500 გ
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ლიმონი - ნახევარი
  • დაფნა - 4-5 ფოთოლი
  • ქინძი - 200 გ
  • ძმარი - 300-400 გრ
  • მარცვალი პილპილი - 10-12 ცალი
  • წითელი დაფქული წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადების წესები

 

მარინადირაშიც ლოქოს ხორცი უნდა მოვხარშოთ:

 

მოზრდილ ქვაბში ვასხამთ 1 ლ წყალს, ვყრით პილპილს,დაფნის ფოთლებს, ოთხად დაჭრილს ხახვს და ასევე ოთხად დაჭრილ ნახევარ ლიმონს,ძმარს, 3 ს/კ მარილს,რამდენიმე ღერ ქინძს და ვადუღებთ.

წამოდუღებიდან კიდევ 5 წუთი ვხარშავთ მარინადს,შემდეგ მასში ვყრით კარგად გასუფთავებულ და კუბებად დაჭრილ ლოქოს ხორცს და ვხარშავთ.

მოხარშვას, დაახლოებთ, 7-8 წუთი დასჭირდება. 

სანამ ლოქო მოიხარშება, დავაბლენდეროთ ქინძი, 2 ჭიქა წყალი და გემოვნებით ძმარი,მარილი და ცოტა დაფქული წიწაკა.

მოხარშული ლოქოს ხორცი ამოგვაქვს მარინადიდან,ვათავსებთ ღრმა ჯამში და ზემოდან ვასხამთ დაბლენდერებულ მასას.

კერძი მზადაა!

 

 

წყარო : funtime.ge

ტეგები:
თევზი ნანახია: 6958