თევზი პიკანტურ სოუსში
თევზი პიკანტურ სოუსში
დრო 40წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ზეითუნის ზეთი - 50 მლ
  • ხახვი - 1
  • ნივრის კბილი - 3
  • ჩილი წიწაკა - 1
  • ტკბილი წიწაკა, სხვადასხვა ფერის - 250 გ (3 ცალი)
  • დაჭრილი ოხრახუში ან ქინძი - 2 ს.კ
  • დაჭრილი რეჰანი - 3 ს.კ
  • ნებისმიერი თეთრი თევზის ფილე, - 800 გ
  • ლიმონის წვენი - 2 ს.კ
  • მარილი
  • პაპრიკა - 1 ჩ.კ
მომზადების წესები
თევზი გავრეცხოთ და დავჭრათ ულუფებად.

წიწაკას თესლი გამოვაცალოთ, ჩავდოთ ბლენდერში, დავამატოთ ხახვი, ნიორი, მწვანილები, ზეთი, ლიმონის წვენი, მარილი და დავაქუცმაცოთ.

ფორმაში ჩავალაგოთ თევზის ნაჭრები, დავასხათ სოუსი და 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით შევდგათ.
ტეგები:
ლიმონი თევზი წიწაკა ნანახია: 8263