ბჟიტი/წიწილა გაპიწკინებული ახლადშეზავებული ტყემლისა და პიტნით სოუსით
ბჟიტი/წიწილა გაპიწკინებული ახლადშეზავებული ტყემლისა და პიტნით სოუსით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ტყემალი ახალი/ქილის - 500 მგ
  • ომბალო
  • ტარხუნა
  • ახალი ნიორი
  • წიწაკა
  • პიტნა
  • მწვანე ხახვი
  • ბჟიტი/წიწილა
  • კარტოფილი - 2 ცალი
  • ნაღები
  • მარილი
მომზადების წესები

ქვაბში მოვათავსოთ ტყემალი და ზემოთ ჩამოთვლილი მწვანილები, ვადუღოთ 15-20 წუთი. საცერზე მოვათავსოთ და გავცრათ მიღებული მასა, ჩავასხათ ბლენდერში და დავუმატოთ ზემოთ ჩამოთვლილი ახლად დაჭრილი მწვანილები და დავაბლენდეროთ, სოუსი მზადაა.

ქათამი/ბჟიტი დაჭრილი მარილსა და ფქვილში ამოვავლოთ, შევაპიწკინოთ ტაფაზე და შემდგომ მოვათავსოთ ღუმელში, 40 წუთში გამოვიღოთ ღუმელიდან.

ნიახურის ბოლქვი და 2 ცალი კარტოფილი დავჭრათ კუბიკებად მოვხარშოთ და დავაბლენდეროთ, დავუმატოთ ნაღები და გემოვნებით მარილი.

ტეგები:
ნანახია: 343