ღორის ნეკნები კარტოფილის პიურეთი
ღორის ნეკნები კარტოფილის პიურეთი
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიორი - 4 კბილი
  • ყურძნის ძმარი - 4 ს/კ
  • ჯანჯაფილი - 100 გ
  • კეტჩუპი - 250 გ
  • შაქარი/თაფლი - 2 ს/კ
  • მდოგვი ( დიჟონი) - 2 ჩ/კ
  • წითელი წიწაკა, დაფქული - 2 ს/კ
  • ღორის ნეკნები - 500 გ
პიურე:
  • კარტოფილი - 500 გ
  • კარაქი - 100 გ
  • რძე - 200 მლ
  • მარილი - 2 ჩ/კ
  • შავი პილპილი - 2 ჩ/კ
მომზადების წესები

სოუსის ინგრედიენტები მზადდება დაბალ ცეცხლზე(ტაფაზე). სოუსში შემდეგ ამოევლება ნეკნები და ფოლგაში გადახვეულს ღუმელში მოვათავსებთ გამოსაცხობად.

კარტოფილი მოიხარშება, შემდეგ დაიჭყლიტება, დაემატება კარაქი და რძე. გემოვნებით მარილი და შავი წიწაკა.

 

ინვენტარი: დანა, საჭრელი დაფა, ფოლგა, კოვზი(სუფრის, ჩაის), ჯამი, ტაფა, ქვაბი, კარტოფილის სათლელი, ბლენდერი, ხელთათმანები(ღუმელიდან ხორცის გამოსაღებად), საწმენდი ტილო.

ტეგები:
ნანახია: 175