სოუსის ინგრედიენტები მზადდება დაბალ ცეცხლზე(ტაფაზე). სოუსში შემდეგ ამოევლება ნეკნები და ფოლგაში გადახვეულს ღუმელში მოვათავსებთ გამოსაცხობად. კარტოფილი მოიხარშება, შემდეგ დაიჭყლიტება, დაემატება კარაქი და რძე. გემოვნებით მარილი და შავი წიწაკა. ინვენტარი: დანა, საჭრელი დაფა, ფოლგა, კოვზი(სუფრის, ჩაის), ჯამი, ტაფა, ქვაბი, კარტოფილის სათლელი, ბლენდერი, ხელთათმანები(ღუმელიდან ხორცის გამოსაღებად), საწმენდი ტილო.