გაახურეთ ტაფა წინასწარ, წაუსვით კარაქი ან მცენარეული ზეთი დაჭრილი სოკო მოათავსეთ ტაფაზე, არ დაგავიწყდეთ მარილის დამატება როცა სოკო მოითუშება, დაუმატეთ დაჭრილი პომიდორი და სხვა ბოსტნეული - დაელოდეთ, რომ კარგად მოითუშოს. შემდეგ კი დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილი. კვერცხები შეგიძლიათ ადღვიბოთ და ისე დაუმატოთ, თუმცა, ასევე, შეგიძლიათ ტაფაზევე ადღვიბოთ - ამ შემთხვევაში არ მიიღებთ ომლეტივით ერთიან მასას