თურქული ლაჰმაჯუნი
თურქული ლაჰმაჯუნი
დრო 120წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 50 გ
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • ხახვი - 1
  • ფარში, ბატკნის, საქონლის - 350 გ
  • გულსართისთვის
  • ფქვილი - 2 ჭიქა
  • მარილი - 1 ჩ.კ
  • შაქარი - 1 ს.კ
  • საფუარი - 1 ს.კ
  • თბილი წყალი - 1 ჭიქა (ჭიქა=250მლ)
  • ცომისთვის
  • მარილი
  • პამიდორი - 2, კანგაცლილი
  • მწვანე წიწაკა, ცხარე - 1
  • პაპრიკა - 2 ჩ.კ
  • რძე - 1/2 ჭ
მომზადების წესები
გახსენით საფუარი თბილ, შაქრიან წყალში და 10 წუთი დადგით.

გაცრილ ფქვილს დაამატეთ მარილი, ჩაასხით საფუვრიანი წყალი და მოზილეთ ცომი.

დადგით სითბოში ამოსასვლელად დაახლოებით 40 -60 წუთი. შემდეგ ცომი დაყავით კვერცხის ზომის ბურთულებად და კიდევ 30 წუთი დატოვეთ ტილოგადაფარებული.

სანამ ცომი ფუვდება, კომბაინში ან ბლენდერში მოათავსეთ ხახვი, ოხრახუში, კარაქი, წიწაკა, ფარში, პამიდორი  და დააქუცმაცეთ.

გააბრტყელეთ ცომი საშუალო თეფშის ზომის ლავაშივით, ფუნჯით გადაუსვით რძე და ცოტაოდენი ფარშიც გადაანაწილეთ. გამოაცხეთ 200 გრადუსზე, 5-6 წუთით

მზა ლაჰმაჯუნი გადაახვიეთ რულეტივით და მიირთვით