იხვის მკერდის სტეიკი განსაკუთრებული სოუსით - ვლადიმერ სოკოლოვის რეცეპტით
იხვის მკერდის სტეიკი განსაკუთრებული სოუსით - ვლადიმერ სოკოლოვის რეცეპტით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • იხვის მკერდი - მთლიანი
  • კარაქი - 200 გ
  • ზეითუნის ზეთი (რომელიც შესაწვავად გამოიყენება) - 100 მლ
  • გაყინული მწვანე კენიური ლობიოს ღეროები
  • თხელი თაფლი - 100 მლ
  • კედრის თხილი - 50 გ
  • ჟოლო - 50 გ
  • მაყვალი - 50 გ
  • მოცვი - 50 გ
  • შაქარი - 100 გ
  • პილპილი - დასაფქვავი
  • მარილი - 100 გ
  • წიწაკა ჩილი - 1 ცალი
  • ტიმიანი (ბეგქონდარა) - 2 ღერო
  • ნიორი - 1 თავი
  • ნახევრად მშრალი წითელი ღვინო - 1 ბოთლი
  • სეზამის მარცვალი თეთრი და შავი - 10 გ
მომზადების წესები

დავბრაწოთ იხვის მკერდის ნახევარი ტაფაზე  - ეცადეთ კანი კარგად დაიბრაწოს. ბოლოს დავუმატოთ კარაქი,რათა ხორცმა ცხიმი შეიწოვოს და არ გამოშრეს. ამის შემდგომ გამოვაცხოთ ღუმელში 10-12 წთ და ბოლო 2 წუთის განმავლობაში გადავუსვათ თაფლი,რათა მივიღოთ კარამელიზირებული , ოქროსფერი კანი.

პარალელურად,გრილზე შეწვით გაყინული კენიური ლობიო.

კენკრის სოუსს ვაკეთებთ წითელი და ღვინითა და დარჩენილი ინგრედიენტებით.

 

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ნანახია: 181