გიორგი მანჯავიძის კერძი ბოზართმა - კახური გემო "მასტერშეფში"
გიორგი მანჯავიძის კერძი ბოზართმა - კახური გემო "მასტერშეფში"
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

მომზადების წესები

ქათამი დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად (ძვლები გამოვაცალოთ ვისაც უძვლო უყვარს). მოვთუშოთ ქვაბში თავისივე წვენში. დავამატოთ წვრილად და თხლად დაჭრილი ხახვი, დაფნის ფოთოლი, წითელი წიწაკა და მანამდე მოვშუშოთ სანამ ხახვლი მოოქროსფრო არ გახდება. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, ცოტა ნაღების კარაქი და მარილი გემოვნებით. თუ წვენი საკმარისი არ ექნება დავუმატოთ ძალიან ცოტა წყალი და ოდნავ ძმარი( ან თეთრი ღვინო). წვენი უნდა გამოვიდეს ოდნავ ბლანტი, სქელი. სანამ ბოზართმა მზადდება კახური(ენ ნებისმიერი) შოთის პური გავჭრათ ორად და დავჭრატ ოთხკუთხედ ნაჭრებად. მოვათავსოთ ღუმელში და გავხუხოთ. გახუხულ პურებს დავახეხოთ, ან წავუსვათ ნიორი და მოვაყაროთ დაკეპილი რეჰანი და ქინძი. უხდება არაყი და გუდის ყველი.

ტეგები:
ნანახია: 467