სიბრიმის სევიჩე - თინა ვაშაკიძის კერძი, რომელიც ჟიურის ფავორიტი გახდა
სიბრიმის სევიჩე - თინა ვაშაკიძის კერძი, რომელიც ჟიურის ფავორიტი გახდა
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ზღვის ლეშა - 1 ცალი
  • ლიმონი - 6 ცალი
  • ფორთოხალი - 1 ცალი
  • ავოკადო - 1 ცალი
  • ქინძი - 100 გ
  • წითელი ხახვი - 1/2 ცალი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • ძმარი - 10 გ
  • ცხარე სოუსი ( ტაბასკო )
ცხარე სოუსი
  • ზეთი
  • დაღერღილი წიწაკა
  • მარილი
  • სახამებელი
მომზადების წესები

 

თევზიდან ამოიღეთ ფილე, გაასუფთავეთ ფხებისგან, დაჭერით თხელ ნაჭრებად და მოათავსეთ ლიმონის მარინადში (3 ლიმონის წვენი, ნახევარი ფორთოხლის წვენი,ცედრა, მარილი, წიწაკა და ზეთი) და შეინახეთ მაცივარში მინიმუმ 1 საათი. ავოკადო დაჭერით პატარა კუბებად, შეურიეთ გემოვნებით წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი, ცხარე სოუსი, მარილი და მოასხით ლიმონის წვენი. გაზზე დაბალ ცეცხლზე წამოადუღეთ 2 ლიმონისა და ნახევარი ფორთოხლის წვენი, ცედრა, წიწაკა, ნიორი, შაქარი, მარილი. ადღვიბეთ ბლენდერით და შეასქელეთ სახამებლით - შეინახეთ მაცივარში. ბლენდერში გათქვიფეთ ნახევარი ავოკადო, ქინძი, ძმარი, შაქარი, მარილი, ნიორი, ლიმონი, წიწაკა, უნდა მიიღოთ მკვეთრი და საინტერესო გემო.

 

კერძის აწყობა: ავოკადოს სალათზე მოათავსეთ მარინადიდან ამოღებული თევზი, მოაყარეთ ბროწეული, გვერდით დაუდეთ ქინძის მუსი, და მოასხით ლიმონის სოუსი.

 

ტეგები:
ნანახია: 673