ფქვილი, მარილი და კარაქი ხელით ან კომბაინით კარგად ავურიოთ. დავამატოთ კვერცხის გულები და რამდენიმე კოვზი ცივი წყალი. მიღებული ცომი შევინახოთ მაცივარში 30 წუთით.შემდეგ გავაბრტყელოთ და გავანაწილოთ ფორმებში. შევდოთ მაცივარში კიდევ 20 წუთი. გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 15-20 წუთით, სანამ ოქროსფერი გახდება.ლიმონებს მოვახეხოთ ცედრა და გამოვწუროთ წვენი. ავთქვიფოთ კვერცხი, 75 გ შაქარი, 100 მლ ლიმონის წვენი, ვანილი და არაჟანი. ჩავასხათ ეს კრემი ტარტალეტკებში და 120 გრადუსზე ვაცხოთ 20 წუთი. გავაგრილოთ.მოვამზადოთ სიროპი: თასში ჩავასხათ 5 ს.კ. ლიმონის წვენი, ცედრა და შაქრის პუდრი. ვხარშოთ 10 წუთი, დაბალ ცეცხლზე, გავაგრილოთ და თითოეულ ტარტალეტკას ზემოდან დავასხათ. მოვრთოთ ცედრით