ქლიავის ნამცხვარი
ქლიავის ნამცხვარი
დრო 6წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 2
  • ზეთი - 1/3 ჭ
  • შაქარი - 3/4 ჭ
  • კარდამონი - 1/4 ჩ.კ
  • მარილი - 1/4 ჩ.კ
  • გამაფხვიერებელი - 2 ჩ.კ
  • დარბილებული კარაქი - 75 გ
  • ფქვილი - 1.5 ჭ
  • ფორთოხლის ცედრა - 2 ჩ.კ
  • ვანილი
  • შავი ქლიავი
მომზადების წესები
შევურიოთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი და კარდამონი

ავთქვიფოთ კარაქი, დაახლოებით 3 წუთი, შემდეგ დავამატოთ შაქარი და კიდევ ვთქვიფოთ. შემდეგ სათითაოდ შევათქვიფოთ კვერცხები. დავამატოთ ზეთი, ცედრა და ვანილი. ავთქვიფოთ საშუალო სიჩქარეზე.

ფქვილი ჩავამატოთ კარაქში და გადავურიოთ.

საშუალო ზომის ფორმას (20*20 სმ) წავუსვათ კარაქი და მოვაყაროთ ფქვილი. გადავიტანოთ ცომი და დავალაგოთ შუაზე გაჭრილი ქლიავები, გაჭრილი მხარე ზემოთ.

ცხვება 180 გრადუსზე, 40 წუთი, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს. 15 წუთი ფორმაშივე დავტოვოთ, შემდეგ ამოვიღოთ და გავაციოთ.