პამიდორი (უმჯობესია "ქლიავა" ჯიშის) 1 წუთით მდუღარე წყალში ჩავყაროთ, გადავწუროთ და კანი გავაცალოთ. 700 გ პამიდორი ჩავდოთ სუფთა, სტერილიზებულ ქილაში. დანარჩენი გავჭრათ შუაზე, ზედმეტი სითხე და თესლი გამოვაცალოთ, წვრილად დავჭრათ. ჩავყაროთ ქვაბში და წამოვადუღოთ, თან გამოდმებით ვურიოთ. ჩავამატოთ შაქარი, მარილი, პილპილი, მწვანილი. ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე 10 წუთი. ცხელივე გავატაროთ საწურში, კოვზის დახმარებით. დავასხათ მიღებული პიურე პამიდორს და 10 წუთი სტერილიზაციის შემდეგ მჭიდროდ მოვხუფოთ.