ქლიავის ჩირი, რომელიც მთელი ზამთარი გაძლებს
ქლიავის ჩირი, რომელიც მთელი ზამთარი გაძლებს
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ზამთარში ხილის ნაკლებობა ჩირით უნდა შევივსოთ. ქლიავი იმ მცირერიცხოვანი ხილის ჩამონათვალშია, რომელიც თერმული დამუშავების შედეგად თავისი სასარგებლო თვისებების უმრავლესობას ინარჩუნებს. ამ რეცეპტით მომზადებულ ქლიავს ტკბილ–მჟავე გემო აქვს და საკმაოდ დიდხანს ინახება.

ინგრედიენტები

  • ქლიავი - 4 კგ
  • შაქარი 1,5 კგ
  • წყალი - 1 ჭიქა
  • ლიმონმჟავა 1,5 ჩკ
მომზადების წესები

ქლიავი გარეცხეთ და კურკა გამოაცალეთ.

ქვაბში ჩაასხით წყალი, ჩაყარეთ შაქარი. შაქარი რომ გალღვება და სიროფი დუღილს დაიწყებს, დაუმატეთ ქლიავი და კარგად ამოურიეთ. დააყოვნეთ დაბალ ცეცხლზე 30 წუთის განმავლობაში.
ქლიავი ცალკე ჯამზე გადმოიტანეთ, სიროფი კი ცეცხლზე დააბრუნეთ და სანამ არ გასქელდება, განუწყვეტლივ ურიეთ. შემდეგ გააცივეთ.
სიროფში ქლიავი დააბრუნეთ და დაბალ ცეცხლზე დადგით.  ეს პროცესი(ქლიავისა და სიროფის თავიდან ადუღება) რამდენჯერმე უნდა გაიმეოროთ (3–ჯერ, სულ მცირე). ბოლო ადუღების დროს სიროფში დაუმატეთ ლიმონმჟავა.


ბოლოს ქლიავი გადმოიტანეთ ხის ზედაპირზე ან ქაღალდზე და გააგრილეთ.

ტეგები:
ქლიავი ცუკატები ნანახია: 159