ვახშამი სომხური ლავაშით - მზადდება სწრაფად და ოჯახის ყველა წევრი კმაყოფილია
ვახშამი სომხური ლავაშით - მზადდება სწრაფად და ოჯახის ყველა წევრი კმაყოფილია
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნებისმიერი ხორცის ფარში - 550 გ
  • სომხური ლავაში - 10 ფენა
  • ხახვი - 200 გ
  • კიტრი - 2 ცალი ( შესაძლებელია მარინადის გამოყენება)
  • ნიახური - 100 გ
  • მცენარეული ზეთი - 50 მლ
  • წითელი მშრალი ღვინო - 100 მლ
  • რძე - 190 მლ
  • არაჟანი - 120 მლ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • სუნელები და მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

1) დაჭერით ხახვი კუბებად. გააცხხელეთ ტაფა,მოასხით ზეთი და დააყარეთ ხახვი.

2)ნიახური დაჭერით წვრილად

3) ხახვს დაუმატეთ ფარში და ნიახური და ურიეთ,მანამ ,სანამ ფერს არ შეიცვლის. ცეცხლს კარგად აუწიეთ,რათა ფარში დაიბრაწოს.

 

трубочки из лаваша с фаршем

 

4) ამის შემდეგ, დაუმატეთ 150 მლ რძე,ტაფას თავზე არ დაახუროთ. 5 წუთში დაუმატეთ მარილი,გემოვნებით.

5) ახლა ვამატებთ წითელ ღვინოს და ვაჩერებთ 10 წუთი. არ დაგავიწყდეთ სუნელები.

 

трубочки с фаршем в духовке

 

6) გადმოდგით ცეცხლიდან და დაელოდეთ,რომ გაცივდეს.

7)ამასობაში,გაასუფთავეთ კიტრი და დაჭერით გრძლად.

 

трубочки из лаваша рецепт

 

8) სოუსისთვის: შეურიეთ 40 მლ რძე და არაჟანი,დაუმატეთ ადღვებილი (მარილიანი) კვერცხი და ურიეთ კარგად.

9)ლავაში დაჭერით საცხობი ფორმის სიგრძეზე,ისე,როგორც ფოტოზეა მოცემული. ჯამში უნდა იყოს 10 ცალი.

трубочки с фаршем рецепт

10) მოათავსეთ ლავაშზე ფარშის გულსართი და კიტრი.ზემოდან კი გადაუსვით სოუსი.

 

трубочки с куриным фаршем

 

11) დაბრაწეთ 180 გრადუსზე 20 წუთის განმავლობაში.

 

трубочки с фаршем

 


 
ტეგები:
ნანახია: 1228